Autor |
Zpráva |
Casper T. Connolly
|
Napsal: čtv 25. úno 2016 19:34:09 |
|
 |
Předškolák |
 |
|
|
Casper se pobaveně uculil, když Ariana prohlásila, že on taky vypadá nedivně, ale už na to nic neodpověděl. Ari proti tomu, aby jí zaplatil zmrzlinu, neprotestovala, což bylo fajn, protože když se dva lidi dohadovali o tom, kdo co zaplatí, byla to blbost. Jo, když se třeba hádali o tom, kdo co nezaplatí, to už bylo o něčem jiném. Na její radu přikývl a původně se tím i plánoval řídit, ale nakonec si stejně vybral své dvě oblíbené příchutě, tedy lentilkovou a melounovou. Obě zmrzliny nicméně zaplatil a případně Arianě tu její i podal, jestli si pro ni sama nesáhla už předtím. "No, já možná, ale bejt tebou, tak se tim moc netrápim. Vždyť z NKÚ si beztak měla samý Véčka, ne?" pokusil se ji aspoň trochu uklidnit a povzbudit zároveň. Popravdě, on se tím zatím nijak netrápil, i když měl z NKÚ dvakrát mizerné a z věštění dokonce hrozné, ale bylo mu jasné, že to přijde. A jenom ta představa, že se z OVCí tak snadno nevykecá, byla příšerná. Při dalším pohledu na Arianu se trochu zarazil, ne-li zděsil, když si všiml té rudé ruky, kterou posléze tiše okomentoval slovy "proč to..." Pak se na něj zmijozelka zazubila, takže to ani nedořekl a nechal to být. "Simtě Ari, vždyť si bezvadná famfrpálistka a prostě úžasná chytačka. Pochybuju, že tam máte nějakýho prcka, kterej chytá aspoň z poloviny tak dobře jako ty." Nemluvil teď trochu jako Gwen? Nah, to je jedno. Casper si už možná moc dobře nepamatoval Arianu na pozici střelce (byla tam, žejo?), zato chytat ji viděl už hodněkrát a to právě v době, kterou si ještě zvládal pamatovat. Flann by musel být blbec, aby jí to místo v hlavní sestavě nedal (doufám, že to čteš, Flanne). "A s tím mistrákem teda doufám, že to je jenom jednorázovka a příští rok bude zas. Nejlíp na nějakym chladnym místě," prohlásil. Potom, co Ariana ještě dodala, že se aspoň nikdo nebude vytahovat, přikývl. "Je mi příšerný vedro. To počasí je hrůza. No, hlavně že existuje zateplovací kouzlo." Povzdechnul si a zakroutil nad tím hlavou. Hlavně že se zabíjeli ministři, zakládaly sekty a rušila se mistrovství světa ve famfrpálu. Takové ochlazovací kouzlo by určitě přineslo mnohem více užitku. "Upřímně vůbec nechápu, jak někdo může dobrovolně žít v tropickejch oblastech," dodal jen tak mimochodem. Vemte si, že byste takové počasí museli snášet pomalu každý den! Jedna věc na dnešku ale přece jen byla fajn a to ta že Casperova rodina žila ve Skotsku, kde momentálně bylo mnohem přívětivěji, takže v tom tím pádem nebude muset trávit celý den. Casper jakoby na chvilku strnul, když jej Ariana vcelku neopatrně dloubla do žeber a poté vznesla poněkud zajímavý dotaz. "Nad tím sem popravdě nikdy nepřemejšlel," odpověděl trochu nejistě, "ale je to každopádně velmi zvláštní myšlenka... možná na tom něco bude," dodal s úsměvem, "ty myslíš že jo?" Povytáhl obočí. "Nesedneme si?" otázal se a rovnou zamířil ke stolům, protože i když nikdy nevydržel sedět moc dlouho, přece jenom byl muž, takže prostě nezvládl dělat dvě věci najednou a stát nebo ještě hůř chodit a přitom se soustředit na zmrzlinu pro něj byl téměř nadlidský úkol. A když se konečně posadil, spokojeně se pustil do své zmrzliny.
|
|
 |
|
 |
Ariana R. Harrington
|
Napsal: čtv 25. úno 2016 21:11:47 |
|
|
Mé výsledky z NKÚ raději nekomentuju, protože to sem zvládla jen díky Patricka, takže by se to ani nemělo počítat, protože bez něj by má příprava vypadala spíše jako hon na šlapkovský oblečení. Raději se zaměřím na svou zmrzlinu, kterou s děkovným úsměvem převezmu od Caspera. A taky na famfrpál, protože to je jediná věc, o které vím víc než o zdech. "To děkuju, ale pokud vím, Quinn byl taky dobrej chytač od samýho začátku a kdo ví, co za talenty nám tam klobouk nadělí, i když mám pocit, že se posledních pár let před rozřazováním trochu napil, víš co tím myslím." mrknu na Caspera, jakože tohle přece určitě zná a rychle se podívám ven, jestli tam někde není někdo, kdo by tam být neměl. Pak se zase podívám na mrzimora a v hlavě se trochu zmlátím za zmínku o Arsenovi. Fakt bych se měla už trochu srovnat. "A teda jako nevím, jak moc dobře ještě chytám, protože jsem víc jak rok netrénovala, plus teda už to je nějakej pátek, co sem chytila svoji poslední zlatonku." postěžuju si, ne proto, že bych potřebovala znova slyšet, jak jsem dobrá, já to někde uvnitř tuším, nicméně taky jsem holka a moje instinkty mi říkají, že přece potřebuju vypadat trochu nesebevědomě, protože není 21. století, abych se mohla tvářit jako bych to tu všechno řídila. Mimochodem je kouzelný, že si někdo pamatuje, že jsem taky dříve nechytala. A Flann může mít kecy jaké chce, nicméně kolejozrádce je pořád dobrej, pokud mě prosazuje jako nejlepšího zmijozelského střelce. Just sayin. "Že? Třeba Grónsko by bylo super, nicméně i kdyby mistrák byl na Sahaře, já bych byla ráda, že vůbec byl, protože i když by mě tento rok v žádném případě nepustili, příští rok budu už kruci dospělá," a vdaná, žeano, "a sice nevím jak si na lístky vydělám," třeba plněním manželských povinností, "ale dostanu se tam." dokončím myšlenku a nechám zase chvíli mluvit Caspera, páč se potřebuju trochu uklidnit a hlavně se musím už pustit do zmrzliny, která si tady mezi tím hraje na zmrzlinu v létě, což... no, léto je a zmrzlina- oukej, tohle neznělo tak dobře, jak jsem myslela, ale furt je to v mý hlavě, tak se nemusím bát, že by si Casper myslel něco špatného. Myslí si mrzimoři něco špatného? Tamsin si určitě občas myslí nějaké hnusné věci, ale to nebudu brát jako vzor pro ostatní, to by bylo sprostý, jako říkat, že všichni nebelvíři jsou jako Amarilla. Anyway, o čem se bavíme? Ha, hormony. "No, myslím, že jo," přikývnu a posadím se naproti Casperovi a pohled hodím na svou smutnou, poloroztopenou zmrzlinu. Super, zachvíli z toho bude koktejl, to není špatný. "Teda jako ty bys tomu asi říkal předsudky, ale já bych ráda věřila tomu, že je to něco víc vědeckýho, chápeš ne." dodám na ujasnění a zamířím se zmrzlinou do pusy, chvíli si tiše užívám trochu ochlazení a pak přejedu zkoumavým pohledem Caspera. "Třeba, že mrzimoři vypouštěj takový hezký hormony, který jim zbraňují v podrážení nohou kamarádům. Nebo to holkám zabraňuje v lezení do zelí jejich kamarádek," dodám s lehce zahořklým výrazem. Agh, už se přes to musím fakt přenést, přesně nula lidí tady zajímá, že se tam Jane někde ožižlává s Darrelem a tak, Casper přece není drbna. Aby mě Casper vůbec slyšel, musím se opřít lokty o stůl a naklonit se směrem k němu. "Třeba věděl si, že Jane a Darrel jsou spolu? Ne, že by mě to nějak žralo, totiž zajímalo." nahodím témř šeptem a zase se narovnám. S pohledem já nic já Ariana si naberu zmrzliny a mlčím, čekajíc, co za případné zajímavé drby vypadne z Caspera, naprosto ignorujíc fakt, že před mou maličkostí nesedí stejně zahořklá, zmijozelská duše ženského pohlaví, ale sluníčkový mrzimor pravděpodobně mužského pohlaví. Co já vím, buchty sme spolu nepekli. Mezitím, co moje pisatelka bojuje s vnitřním trollem, který se chce zeptat, jestli Casper rád peče, si zamíchám obě příchutě zmrzliny do sebe. "V takovýmhle vedru mívám občas chuť na sebe hodit hydratus, ale myslím, že by mi tu nikdo nepoděkoval," možná tak Flann. "Hele a o těch spalničkách víš? Seš očkovanej? Já popravdě nevím, ale doufám, že to nikdo nedotáhne do školy." ušklíbnu se a chvíli si dám pauzu od koukání na Caspera, se kterým jsem začala v rámci prevence proti divným myšlenkovým pochodům.
Mimo herně: Za errory sori, som mimo :B
|
|
 |
|
 |
Casper T. Connolly
|
Napsal: sob 27. úno 2016 16:08:23 |
|
 |
Předškolák |
 |
|
|
Casper souhlasně zakýval hlavou. Poslední léta to vážně vypadalo, že klobouk nešel rozřazovat úplně střízlivý. Teda jako ne že by klobouk někam šel, on sám asi nechodil, ale chápeme se. I když Mrzimor se dle jeho mínění těm horším retardům úspěšně vyhýbal, akorát jim na některé vybrané roky, jako třeba ten letošní nebo už vlastně loňský, nepřidělil skoro nikoho. Anebo to byly lemry, a tak o valné většině už dlouho nikdo neslyšel. Na to ostatní už neodpověděl, protože nějak nevěděl, co by na to měl říct, aby se zas moc neopakoval. Ale prostě mezi Arianou a jedenáctiletým děckem byl podstatný rozdíl. Teda jako ono těch rozdílů bylo víc a minimálně dva byly dokonce vidět na první pohled, ovšem teď berme v úvahu jen ty, co nějak souvisí s famfrpálem. No, i když... ee, radši nic. Jo, peníze a povolení, to už bylo něco jiného. Zkrátka další problém, na který Casper nepomyslel, dokud ho ovšem nemusel řešit. "Přesně," zanotoval. "Fakt mě štve, že sou ty lístky tak drahý, když na místě potom prodávají tolika hezkejch, drahejch věcí," a jídla, "který člověku pro jistotu vysajou peněženku ještě jednou," postěžoval si ještě. "Jasně, chápu. Tak třeba máš pravdu, podle mě to vůbec neni špatná myšlenka," prohlásil, načež lehce pokrčil rameny. "Tos řekla moc pěkně," pochválil poté s úsměvem Arianinu větu o tom, že mrzimoři vypouštějí takový hezký hormony. To se poslouchalo moc hezky, hlavně pokud jste nevěděli, co bude následovat. Casperovi došlo, o co se Ari snaží, a tak se taky nahnul, aby jí to trochu ulehčil. A když mu sdělila onu strašnou zprávu, na chvilku se zarazil a popravdě jí to zezačátku ani nechtěl věřit. "Počkej.. faakt? Kecáš. A jako oficiálně?" vypadlo z něj překvapeně a taky ne příliš nadšeně. Ta informace se mu moc nezamlouvala a samozřejmě to vůbec nebylo proto, že by se mu Jane líbila. Neé. "Netáhne to Darrel s víc holkama najednou?" ujelo mu, naštěstí docela potichu, takže Ariana to sice s největší pravděpodobností slyšela, ale nikdo jiný už ne. Drby se Casperovi samozřejmě nevyhýbaly, takže o Darrelovi a *nějaké holce* slyšel už tolikrát, že to dávno přestal počítat. Co si pamatoval, tak slyšel třeba o Ginger, nicméně to s Jane pro něho byla naprostá novinka. Přestal nad tím ale přemýšlet hned potom, co Ariana zase změnila téma a jakmile zmínila ten Hydratus, Casperovi se na tváři tak trochu omylem objevil naprosto debilní úcul. Každopádně na toto téma radši mlčel. "Sem," přikývl a instinktivně se otřásl, jakmile si vzpomněl na doktora, který měl jeho očkování na svědomí. Doktoři byli zlo a vážně se jich bál. "To sem se tenkrát hrozně dlouho rval s tim doktorem, tak si to pamatuju," dodal a zazubil se. Snad si o něm teď Ariana nebude myslet něco špatného. Casper se opřel o opěrátko židle, na níž seděl, zatímco spokojeně dojídal poslední zbytky zmrzliny. Když spořádal i ty, rozhlédl se po zmrzlinářství. "Hele, nezdá se ti, že je tu nějak prázdno? Jindy tu bejvá hrozně narváno, když sou takovýhle vedra..." prohodil jen tak mimochodem, přičemž se podíval i ven, kde taky bylo skoro prázdno, ale tam to spíš chápal. Na tom horku by se mu taky stát nechtělo. Stejně mu to ale přišlo divné.
|
|
 |
|
 |
Ariana R. Harrington
|
Napsal: sob 27. úno 2016 16:37:41 |
|
|
Je důležité vědět, že nejsem drbna. Nikdy jsem nebyla drbna a nikdy nebudu, ale něco zmijozelského v mé maličké dušičce skáče škodolibou radostí, když o ostatních říkám všemožný bulšity. A když to začne vypadat, že mrzimor má drby rád, poskočí škodolibě i moje srdíčko. "Jako nevím jak moc oficiální to je, ale mám to přímo od Darrela. A Jane mi to pak taky více méně potvrdila." pokrčím rameny a hodím po Casperovi takový ten zcela očividně ne-nevinný pohled, jako kdybych tím chtěla naznačit, že sem Jane vzbudila ve dvě ráno s dýkou u krku a donutila ji vyklopit pravdu. Samozřejmě všichni víme, že v reálu bych tu dýku použila na něco lepšího, třeba na podříznutí krku. Jk, jk. Maybe. "No to nevím, je to možný, ale oni se teďka všichni tak moc párujou, že Darrelovi dojdou za chvíli holky. Chápeš, ne? Třeba Ginger s Ezrou," pokračuju tiše a na chvíli věnuju pozornost své zmrzlině, přemýšlejíc o tom, jestli jsem tohle taky neměla držet v tajnosti. Dojdu k závěru, že měla, ale víte co, když já nemůžu bejt šťastná, tak oni nemůžou mít tajemství. Plus jsem jim vlastně udělala službičku, alespoň se už nebudou muset tvářit, že nemají chuť se na sebe vrhnout. "Na druhou stranu Jane taky není svatá, tam někde lézt z postele od Patricka..." utrousím více méně omylem a rychle si zacpu pusu další porcí zmrzliny. Agh, dammit. No, ještě, že už se Patrick nikdy nevrátí, takhle to nikomu neublíží. Gwen se to dozvědět nemusí a pochybuju, že by to Casper někde vykecával. "Ty to taky táhneš s více holkama najednou?" zamrkám nevinně a upřu na mrzíka svůj modrozelený pohled, naznačujíc, že nepřestanu zírat, dokud mi na sebe nevysolí nějakou špínu, protože... well, já nevím, tahat z lidí věci a pak je říkat ostatním je sranda? Samozřejmě, že umím udržet tajemství, ale no tak, komu to ublíží, když to bude vědět mrzimor, není to jako kdybych to říkala někomu, kdo celej rok fetuje veselý sušenky, ni? Pak přijde řada na očkování a já svého nového kamaráda/spoludrbnu přejedu neurčitým pohledem. Proč by se pral s doktorem, vždyť doktoři to myslí většinou dobře. Vlastně všichni doktoři, co mi kdy ublížili, dle mého názoru ani doktoři nebyli. To mu ale říkat nemusím, nicméně to raději nijak nekomentuju, snad jen pobaveným uculením. Podobně jako Casper už dojedu poslední zbytek zmrzliny a zakývu hlavou. "Čteš mi myšlenky, hele." odvětím a vytáhnu sluneční brýle, abych je mohla použít jako čelenku. Nespokojeně se zavrtím a na vteřinku v duchu proklínám své geny. "Ne že bych si stěžovala, čím víc lidí, tím horší vzduch. Nebo snad chceš jít najít nějaký dav lidí? Můžeme se vsadit, kdo sáhne víc lidem na zadek..." navrhnu lhostejným tónem a chvíli líně přejíždím pohledem po okolí, než se s tázavým pohledem zastavím na Casperovi. Opravdu nečekám, že by byl nějak extra nadšený sahat na cizí lidi, ale víte co, když se jako já valnou většinu prázdnin hryžete nudou v pokoji, napadnou vás všemožný kraviny.
|
|
 |
|
 |
Aveline Levesque
|
Napsal: sob 27. úno 2016 20:05:58 |
|
|
Vězet v černém županu v takovém horku bylo dostatečně hrůzné, aby se Aveline hávu okamžitě v nejbližší telefonní budce zbavila a odhalila nožky v krátké sukni mátové barvy, doplněné o obyčejnou bílou košili. Rozpustila si vlasy, procítěně odfoukla a vyprostila ze svetříku (s sebou pro případy nepředvídatelnosti britského počasí) divoce flíčkaté štěně se zorničkami jako špendlíkové hlavičky. Štěně okamžitě vyplázlo jazyk a zapracovalo na ochlazování, přičemž na Aveline vrhalo pohled plný očekávání. "Taky bych si dala," přikývla a zakoulela očima. "Proč nemůžou mít třeba bílé hábity? Málem jsem se upekla. Ty taky, viď? Promiň," politovala svého svěřence a zatahala za vodítko. "Tak pojď." Zmrzlinářství se za chvilku rýsovalo na obzoru jako fata morgana. Aveline už tou dobou plazila jazyk úplně stejně jako huňaté štěně. Úplně oslněná sluncem zapadla do stínu podniku a hladově se nalepila dlaněmi i nosem na sklo, pod kterým se doslova jako elixíry života třpytily řádky vaniček, přetékající chladivou, lahodnou zmrzlinou. Štěně vyskočilo, opřelo se předními packami a zamžouralo stejně dychtivě, co je tu k mání.
|
|
 |
|
 |
Casper T. Connolly
|
Napsal: sob 27. úno 2016 20:13:49 |
|
 |
Předškolák |
 |
|
|
Casper vypadal dost překvapeně. "Páni," zkonstatoval tiše a nasadil takový ten "to jsem opravdu neočekával" výraz. "Víceméně?" neodpustil si tiché zopakování onoho pochybného slova. On Casper asi nebyl úplně nejlepší kámoška na drbání, ale těžko mu to mít za zlé. Snažil se. "Ginger s Ezrou taky? Téda," vybafl, povytáhl obočí a zakroutil nad tím hlavou. Co s tím párováním všichni mají? Člověk by řekl, že už si ti dva dávno navzájem spadli do friendzone (tedy aspoň pokud jste na to koukali z Casperova pohledu), a ono ne. Ovšem to stále nebylo nic oproti tomu, co přišlo potom. "CO?!" vytřeštil oči a mít v puse pití, tak ho stoprocentně vyprskne. "P-Patrick?" zaznělo až krapet zděšeně. Ale co Gwen?! Možná ho zas tak dobře neznal, ovšem slyšel o něm už hodně a z vyprávění mu přišlo, že je to ten poslední člověk, který by měl něco s někým jiným než s ní. A vůbec že by měl něco s někým. Pomalu to začínalo vypadat, že si z téhle debaty odnese víc než jen zásadní informace. "A přitom Jane vypadá tak... slušně a.. tiše," utrousil nechápavě. Co všechno se člověk při jednom jediném nevinném setkání s Arianou nedozví. "Já ne," zakroutil Casper hlavou, "já to totiž ve skutečnosti netáhnu s nikým," dokončil větu a nepatrně pokrčil rameny. Jemu se ten hit párování holt nějak vyhýbal. A zatím mu to ani moc nevadilo (by totiž nemohl koukat po jiných holkách). Zatím. Mnohem smutnější však bylo, že na sebe nemohl prozradit žádnou špínu ani, kdyby chtěl. Ne takovou špínu, jakou by Ariana mohla ocenit. Ohledně toho doktora se zmijozelka nevyjadřovala, což bylo vlastně docela fajn. A to ještě nevěděla, že se s doktorem tenkrát nepral poprvé a ani naposled. Nicméně teď už byli zase někde jinde. "Ne, to je dobrý, jenom mi to přijde trochu divný.. takový hodně neobvyklý, víš co," odpověděl Casper a pobaveně se zazubil. "Ale zase proč ne, už sem se dlouho s nikým nesázel," dodal, a i když on sám by se k tomu neodhodlal, kdyby si to Ari vážně moc přála, tak by klidně sahat lidem na zadky mohli. Ne, kecám, to by asi nedělal ani tak. "Hele, pes," zkonstatoval a zazubil se na tu rusovlasou slečnu, která sem to štěně přitáhla.
|
|
 |
|
 |
Ariana R. Harrington
|
Napsal: sob 27. úno 2016 22:48:18 |
|
|
Obrátím oči v sloup a zakroutím nad Casperem hlavou, nicméně mi docela nahrál do karet, takže mu tohle snad odpustím. "No jako bylo to při hádce s Xávou, protože Jane cosi měla s Andym nebo co." vysvětlím to své 'víceméně' s úšklebkem. Ani se nedivím, že ho to s Patrickem nejvíc překvapilo a kdyby šlo o kohokoliv jiného, dodala bych k tomu plno teorií a hypotéz, nicméně jde zrovna o Patricka a nakolik jsem na něj možná někde uvnitř naštvaná za to, že odešel, nemůžu mu tohle udělat - prostě nesmím. Že Jane vypadá slušně a tiše odmávnu se svým klasickým 'notourčitě' pohledem. Jestli je Jane slušná, tak já jsem plochá. A tichá už vůbec ne, ta holka mluví prakticky furt, ještě k tomu samý kraviny a beztak tím dycky všechny oblbne aby si mysleli, že je hrozně svatá a tak. Fakt nevím, co bych dělala bez svých spolukolejníků - chci říct, co bych dělala bez Flannových diplomatických odpovědí a Xáviného hejtování. Nevěřícně nadzdvihnu obočí a našpulím mírně rtíky - nějak mu to prostě nevěřím. "Kecáš. Minimálně se ti někdo líbí, mi to můžeš říct," zamrkám a zmlátím se pánvičkou. Vážně, teď mu tady vyklopím všechno, co jsem ostatním říkat neměla a on mi má jako věřit, že to u mě bude v bezpečí? No tak, ani Melody by nebyla tak naivní! Kruci. "Nemám přece důvod to vykecávat. Vy mrzimoři ste stejně tak... společenští, že by to ani nikoho nezajímalo." dodám tedy s úšklebkem, samozřejmě nepočítám, že by mi něco řekl, protože jeden nemusí bejt havraspár, aby si dal dohromady, že nejsem příliš důvěryhodná studna. Přitom by mi ani nedělalo radost někde pomlouvat Caspera, vždyť mi nic neudělal! Taková Jane si to zaslouží - ta si to zaslouží už jen za to, že žije. Patrick si to zaslouží za ten odchod, Andy si to podle všeho zaslouží kvůli Xávy a Darrel, hm. Za co by si to mohl zasloužit Darrel, kromě toho, že jsem kvůli něj málem vyhladověla a přišla o místo v týmu, body a možnost kouřit kdekoliv jinde než v bazénku? Nechte mě přemýšlet... možná za to jeho tahání za nos? Jako vážně, vypadám jako někdo, kdo by zapomněl na tu pusu v Astronomické věži? Dammit, soustřeď se. "Víš co bude fakt trapný? Jak se na hodinách všichni budou teďka vodit za ručičky, brr. Sedneš si na něco s Ezrou a Olssonová tě do dvou dnů beztak zadusí," prohlásím sice jakože ze srandy, ale docela bych tomu i věřila, čistě jen proto, že byť mnozí pochybujou, Ginger je opravdu holka - som to očekovala v umývárnách, duuuuuh - a co umí holky líp než kdokoliv jiný? Žárlit. Vím z vlastní zkušenosti, neasi. "Vážně? Ty bys fakt šel?" rozzářím se nadšeně a odolám pokušení zatleskat. To víš, já se doma dost nudím, běžně nesmím z baráku vystrčit ani nos," zeptej se proč, pomyslím si a tiše si povzdechnu, "takže vymejšlím všemožný kraviny, takže tě jako nenutím," zatím, domyslím si a upřu na něj naléhavě pohled, "ale trocha dobrodružství ještě nikoho nezabila, že?" á podepsala jsem nám rozsudek smrti. Úžasný, fakt že jo. Hele pes mě trochu vyvede z míry a normálně bych se už zvedala a měla se k odchodu, celá nadšená sahat lidem na zadky (waaat? moje pisatelka má očividně problém s alkoholem), ale tohle mě nějak lehce zarazí. "Hm, Aveline, ta byla u té hádky o Andym," zašeptám směrem k Casperovi a důležitě zakývu hlavou, snad proto, aby mu bylo jasné, že si ty drby nevymejšlím, protože mám kruci svědka! Jen doufám, že se jí nebude na tohle ptát - zaprvé by mě určitě potopila, protože zmijozel, a zadruhé protože nechci aby někdo věděl, že takhle všechno vykecám. I když už nechodí do Bradavic. Pohledem sjedu toho psa a maličko se zamračím - chudák Meow se tam někde musí vařit, zavřená doma, bobíšek. Vrhnu na Caspera tázavý pohled, co teda bude, protože tohle tak nějak chci nechat na něm, i když z mého naléhavého tónu mu mohlo dojít, že jakože fakt chci jít ven trollit cizí lidi, třeba do Kotle, tam jsou vždycky lidi.
|
|
 |
|
 |
Billy Stone
|
Napsal: ned 28. úno 2016 13:51:59 |
|
|
Hodně pozdní dohrávka... V odpověď jen trhl rameny, protože jasně, tohle vědět vážně nemusela. A upřímně, bylo mu to tak nějak jedno. Lehce potměšile sledoval, jak se dívčina tvář zkřivila, když ochutnala slaninovou zmrzlinu, tak nějak dopředu věděl (a tohle nebylo těžké uhádnout), že slaninová zmrzlina zrovna to pravé ořechové nebude. To byl také důvod, proč poprosil prodavače, ať mu dá na ochutnání jen lžičku. Billy zbožňoval klasiku, tedy vanilkovou a jahodovou, obě se bezvadně doplňovali. „Většina bertíkových fazolek je divných.“ Oponoval. „V tom to je, ne? Hádat co je co…“ Další lehký úsměv. Nikdo nevěděl, jaké příchutě je možné v Bertíkových fazolkách najít a to co se mohlo tvářit jako neškodná pistácie mohla být ve skutečnosti třeba tráva. Vyslechl si, co se vlastně stalo Rosalii a jestliže nebelvírka měla nějaké tajné zvířátko, potvoru jak se vyjádřila Winifred, tak by ho to vcelku zajímalo. Ale toho by si už někdo všiml, ne? Zvíře potřebuje jídlo, Rosalie by musela nějaké krást (pokud by to bylo nelegální zvířátko a samozřejmě, že mohlo být nedovolené, protože nebelvír je prostě nebelvír) a to ji neviděl. „Dobře, uvidíme se tam.“ Spokojeně odsouhlasil, protože mít milý doprovod bylo fajn. A mistrák! Těšil se, bylo to poprvé co se konečně rozhoupal jít na kouzelnickou akci a dokonce se mu i povedlo přesvědčit rodinku, že to zvládne sám, koneckonců už na to měl věk a vůbec. Jenže to ani jeden netušil, že mistrák bude později zrušený… „Tak se měj. Já za chvíli půjdu taky.“ V odpověď jí zamával a pak si už jen pochutnával na zmrzlinách. O něco později se i on zvedl a zamířil pryč. >>
_________________ "Nulli tacuisse nocet, nocet esse locutum." lat. "Z mlčení nevzejde škoda, z mluvení bývá však zle."
|
|
 |
|
 |
Casper T. Connolly
|
Napsal: pon 29. úno 2016 19:53:51 |
|
 |
Předškolák |
 |
|
|
Mrzimor se nestačil divit. "Ježišmarja," zakroutil Casper nevěřícně hlavou a symbolicky stiskl dlaně k sobě. "S tím taky? A já myslel, že ten má holek nedostatek, když byl na plese s nějakym klukem..." vypadlo z něj tiše a podíval se na Arianu tázavým pohledem jakoby mu to mohla vysvětlit. Ne, Casper si nemyslel, že by Andy třeba mohl být na holky i na kluky - na chození na ples se člověkem stejného pohlaví asi nebylo nic špatného, ale obvykle to dělal někdo, kdo třeba neměl z holek moc na výběr, nějaká ho odmítla, nebo se jich bál, případně někdo, kdo tam chtěl dělat nějaké blbosti a potřeboval komplice - otázkou však zůstávalo, co si z toho vezme Ariana. Pak se ale zarazil. "Takže Jane to taky táhne s vícema najednou..." odtušil a lehce nakrčil obočí. A i když na konci bylo malé zaváhání, spíš než o otázku šlo o jeho osobní poznatek, protože si nebyl jistý, jestli by odpověď na to vůbec slyšet chtěl. Casper se zatvářil jako andílek. "To sice jo, ale mam pocit, že bych se nejdřív musel trochu opít, abych ti to řek," prohlásil a oplatil Ari zamrkání. A možná taky trochu zčervenal. Následujícímu "komplimentu" se jenom zasmál, každopádně nic nenamítal. Jako ne že by Arianě nevěřil, to vůbec, jenom se prostě chudáček styděl a určitě by se pak cítil trapně. Při zmínce o tom držení se za ručičky Casper nechápavě zakroutil hlavou. "Jak to někdo může dělat často, když je to tak hrozně svazující? Víš co, když se s někym držíš za ruku, tak přece nemůžeš dělat strašnou spoustu věcí." Třeba chodit - s tím někteří lidé taky měli při držení se za ruku problém, ne že by mezi ně Casper patřil. Mrzimor divoce zakýval hlavou. "No jasně!" potvrdil Arianě energicky. Zeptat se na to, proč nesmí z domova, ho možná napadlo, ale bral to jako něco osobního, takže by se na to dámy ptát neměl (i když pisatelka s vyřknutím této otázky dosti bojovala, když u Ari viděla to 'zeptej se proč', ale nakonec se rozhodla řídit tím, co by Casper udělal spíš, sorry). "A že sahání lidem na zadky je pořádný dobrodružství!" prohlásil nadšeně a zcela neironicky, načež udělal rukou takové to 'ey!' gesto a rychle vyskočil na nohy. Potom co mu zmijozelka pošeptala, že Aveline také byla u hádky o Andym, neubránil se nepatrnému povytažení obočí. Kolik lidí se asi zúčastňovalo průměrné zmijozelské hádky… No, vlastně si docela oddychl, že ji nenapadlo, že by to dobrodružství mohli započít u ní. Normálně by Casper rusovlásku asi oslovil - ne proto, aby si ověřil Arianiny informace, věřil jí a navíc u drbů bohatě stačilo, když byly na pravdě aspoň částečně založené - nicméně teď si nějak nebyl jistý, když už slíbil to sahání na zadky. Upřel tedy na blodnýnku tázavý pohled. "Tak jdeme hledat lidi, nebo...?" zavlnil obočím a nechal Arianu rozhodnout.
|
|
 |
|
 |
Aveline Levesque
|
Napsal: úte 01. bře 2016 21:43:13 |
|
|
Aveline naobjednala štěněti jogurtovou zmrzlinu do misky s oplatkou a sobě mátovou s kousky čokolády a jahodovou s kousky kiwi, načež se otočila a usmála se na Caspera, od kterého zaslechla tu hezkou poznámku o huňaté potvůrce. Už méně si byla jistá tím šeptáním, nebo že při něj oba zírali směrem k ní, ale i přesto se zazubila i na Arianu a popošla k nim trošku blíž. "Nazdar, vy dva. Ty jsi Connolly, viď? Máte tu rande?" zeptala se přátelsky a nechala štěně, aby osazenstvu stolu očichalo boty.
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků |
|
|
|