Oká, už mě z toho bolí hlava, jak to furt přeměřuju a vymýšlím

Orientačně to ovšem bude takto:
-
v pátek do 15:00 sraz na hlavním nádraží v Praze (jako místo setkání přibližně určuju ten plac dole před velkou tabulí s odjezdy mezi dvěma eskalátory)
- pokud zvládneme první bod, v 15:19 by nám měl jet osobák do Karlštejna (na trase je výluka, ale podle výlukového řádu by měl jet tak, jak je napsaný, tož v to budeme doufat), jízdenka by měla stát max. 54kč, skupinová méně, ale to záleží na tom, kolik nás vlastně pojede

- Karlštejn: dojdeme k němu, okoukneme a vydáme se na
první trať okolo Amerik (cca 10km), po cestě je židovský hřbitov (zdravíme Hillary a místní blonďáčky), v Mořině je možnost si dát něco teplého k večeři, uzavřeme okruh (ještě fakt nevím, z které strany ho půjdeme) a najdeme si plac na spaní (nejlépe mimo NPR)
- druhá trasa vede z části
po naučné stezce okolo Karlštejna: po cestě je Králova studně, Bubovické vodopády, klášter benediktinů (máme možnost prodloužit si trasu k hornickému skanzenu Solvayovy lomy), hradiště Hostim, nějaká ta jeskyně a Srbsko, kde se opět dá najíst. Taky půjdeme kus okolo Berounky a třeba bude možnost nějaké té pravěké hygieny (pro zájemce plavky s sebou). Z výchozího bodu do Srbska je to cca stejně dlouhá trasa jako první den, takže předpokládám pokračování směr Koněpruské jeskyně. Když nedojdeme až k nim, nic se nestane, prostě to někde po cestě zakotvíme (opět nejlépe až někde u Tobolky, abychom byli mimo NPR). Z výchozího bodu do Tobolky je to orientačně 15km.
- třetí trasa je vyloženě zaměřená na návštěvu
Koněpruských jeskyní, shlédnutí Čertových schodů, pokud to půjde, a dovalení se do Popovic na vlak. Trasa je cca 9km dlouhá, ale záleží na tom, kde zakotvíme předchozí den. V Popovicích možná najdem něco, kde nám dají najíst a vyrazíme směr Praha

(orientačně bude jízdenka stát do 95kč, opět podle toho, kolik nás pojede na skupinovku)
Ani jedna trasa není svou délkou náročná, poklidnou chůzí se dá ujít 4km/1h, což by v našem případě znamenalo, že to celé zvládneme ujít děsně rychle, ale pochybuju, že se při tomhle údaji bere v úvahu náročnost terénu, kterou vážně neznám, protože jsem tam nikdy nebyla. Kopce tam ale jsou, to jo

Nicméně mám pocit, že se budeme pohybovat spíš na úpatí, než abychom se na ně škrábali. Tak jako tak budeme tyhle věci a případné přeplánovávání tras řešit na místě

Když to ujdeme rychle, někde sebou plácneme a budeme se válet, oujéé.
Beru celtu, ale nevím, jak je velká a kolik se na ni vejde lidí. Taky beru něco jako nouzovou lékárničku, stejně tak Ery.
Repelent silně doporučuju všem, co mají hrůzu z hmyzu. Nebo klíšťat (můj případ, takže až začnu panikařit, přetáhněte mě po hlavě a to klíště ze mě sundejte). Vzhledem k počasí doporučuju i
opalovák.
Ohně se rozdělávat nesmí kvůli vedrům, tudíž s sebou
trvanlivou studenou stravu, a hlavně
pití! Po cestě to snad zvládneme někde podoplňovat.
Dál pak
spacák a karimatku, případně nějaké věci na převlečení a ty zmíněné plavky. UPOZORŇUJU, že
mnozí z nás jedou na prasata, tak se na to připravte. Je to čundr, ne výlet do lázní, a nikdo z nás se určitě nechce tahat s věcmi navíc.
Zapomněla jsem na něco? Nevím, leze mi po hlavě Skřítě. Dodatky (i ty vaše) kdyžtak do tohohle tématu.
Silně orientační mapa:
zde.